Mobilitás

Ez a kínai teherautó olyan keskeny, hogy akár egy lakás folyosóján is vezethető

Devenyi Dalma | 2023.09.08. 01:00

Amikor keskeny haszongépjárművekről beszélünk, általában a japán teherautók jutnak eszünkbe, de van egy új modell Kínából, amelyhez képest még ezek is szélesnek tűnnek. A Wuling E10 egy teljesen elektromos együléses haszongépjármű, amelyet úgy terveztek, hogy a megavárosok legszűkebb utcáin is elférjen, és a háromkerekűek helyettesítésére szolgáló utolsó mérföldes szállítási megoldásként szolgáljon.

 

A Wuling E10 külsejét szokatlan arányok jellemzik keskeny orra és apró, 12 colos kerekei miatt – írja a Carscoops. Mégis, dobozszerű és minimalista karosszériája rendelkezik néhány érdekes részlettel, mint például a szomorúnak tűnő fényszórók a feketére festett orrban. A hátsó fémdobozos alapváltozat mellett létezik egy magasabb tetős változat is, amely hűtőszekrényként használható fagylalt, gyümölcsök, ételek vagy italok szállítására és árusítására. Az egyszemélyes utastérben kézi klímaberendezés, digitális műszeregység és USB-port található a töltéshez.

A vicces külsejű jármű mindössze 1080 mm széles, ami azt jelenti, hogy egy 2002 mm széles GMC Hummer EV mögé két ilyet is el lehet rejteni. Emellett 4,3 m-es fordulási sugara van, így szűk helyeken is könnyen manőverezhető. Mindezen szűkösség ellenére a 3305 mm-es hosszúság és az 1690 mm-es magasság igazi LCV-szintű praktikumot biztosít. A hátsó doboz lenyűgöző, akár 1,7 köbméteres térfogattal rendelkezik. Másrészt a teherbírás 200 kg-ra korlátozódik, ami érthető egy 620 kg-os önsúlyú jármű esetében.

A kínai elektromos autót egy elöl elhelyezett, 27 lóerős villanymotor hajtja, a végsebesség 71 km/h-ra van korlátozva. Az energiát egy 9 kWh kapacitású lítium-vas-foszfát akkumulátor biztosítja, amely apró kapacitása ellenére 150 km elektromos hatótávolságra elegendő, ha 40 km/h-s sebességgel haladunk vele. Az akkumulátor kompatibilis a váltóáramú töltőkkel és a hagyományos 220 V-os háztartási konnektorokkal, így bárhol feltölthető.

A Wuling E10 először 2022 elején jelent meg az interneten, de a hivatalos bemutatóra Kínában 2023. augusztus 28-án került sor. A Wuling az E10 két különböző változatát dobta piacra, 36 800 jen (4 686 euró), illetve 39 800 jen (5 068 euró) áron. Az alábbiakban megtekintheti a jármű TV-reklámját.

 

Kiemelt kép forrása: Wuling

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.